top of page

AMBASSADEURS

Wat anderen over Tibas Co vertellen

Marc Heijke

 

Ik heb vorig jaar besloten om in Italië te gaan werken en wonen. Raffaela Tibasco heeft mij in een intensieve periode van twee maanden geholpen met het leren van de Italiaanse taal op een toegewijde professionele wijze .Niet alleen grammatica en conversatie, fonetica maar ook een individueel programma voor mijn  beroep kwam aan de orde.  Op een ontspannen wijze werd ook het leven in Italië besproken, dolce vita en de geneugten van lekker eten en drinken. Kortom van harte aanbevolen.

Saskia Kattestaart (Wijnkoperij Henri Bloem Tilburg).

 

Ik heb gekozen voor Italiaans bij Raffaela omdat we een eigen wijnzaak hebben en het goed is voor de contacten in Italië met de wijnproducenten.

Ook houd ik erg van de Italiaanse literatuur en het helpt me de Italiaanse boeken te lezen.

Joop de Zwart

 

‘Erg opschieten deed het niet, elk jaar een paar weken Italiaans in Italië. Het gevoel telkens weer opnieuw te moeten beginnen. Toen ik bij Raffaela lessen ging nemen veranderde dat. Eindelijk kon ik de stap zetten naar een volgend niveau. En dat ook nog op een leuke manier. Raffaela is een meester in het kiezen van methoden en onderwerpen die aansluiten bij mijn interesses en die tegelijkertijd precies passen bij die aspecten van het Italiaans waar ik moeite mee heb. Echt een aanrader!’

Sanderijn Jansen

 

Omdat wij sinds een aantal jaren een huis hebben in een dorpje in Noord Toscane, wilden wij heel graag de Italiaanse taal leren. Temeer daar de mensen in het dorpje geen andere taal spreken dan Italiaans. Via via leerden Raffaela kennen, die Italiaanse les gaf in kleine groepjes. Zij is zelf Italiaanse met een zeer brede kennis van de taal en cultuur van haar land. Zij stemde haar lessen op onze wensen: zo snel mogelijk de basale regels en zinnetjes leren zodat uit de voeten konden.Inmiddels zijn wij een aantal jaren verder en kunnen de Italianen vrij goed verstaan. Zelfs mijn echtgenoot, die geen talenknobbel heeft, kan zich prima redden. Raffaela heeft veel geduld en een grote verzameling lesmateriaal (boeken, cd’s, dvd’s en spelletjes);de nodige dosis humor maakt haar les tot een feestje! Wij zijn erg tevreden en bevelen haar dan ook van harte bij u aan!

Anita van den Brekel

 

‘In het najaar van 2017 ben ik weer begonnen met lessen Italiaans bij Raffaela. Ik had al eerder lessen bij haar gevolgd en die waren mij goed bevallen. De lessen zijn afwisselend, gezellig en in een kleine groep (bij mij met 6 personen).

We gebruiken het leerboek en daarnaast krijgen we informatie over de Italiaanse cultuur. Ook worden spelletjes gedaan om de woordenschat te vergroten en de grammatica te oefenen. Kortom: een leuke cursus om de taal en “La Bella Italia” te leren kennen!

Raymond Smolders

 

“Bij Tibas-Co leer je Italiaans in een informele setting met een persoonlijke benadering. Doordat je met een kleine groep cursisten bij elkaar zit kom je snel tot de kern, namelijk: een taal leer je vooral door te spreken.”

Jacqueline van den Hurk

 

Gevarieerde lessen met grammatica, uitspraken, muziek en cd met conservatiein het Italiaans. Lessen zijn in kleine groepen dus veel kans om extra uitleg te vragen bij knelpunten. Een gezellige maar toch leerzame les waar ik met plezier naar toe ga. Met een "juf" met Italiaanse roots is toch de beste manier om de taal te leren spreken en het land te leren kennen.

Antoinette Roestenburg

 

Waarom les bij talen instituut Tibasco?

Ik heb alweer een paar jaar les van Raffaela en dat bevalt mij erg goed. Je leert hier niet alleen de taal, maar ook geschiedenis en cultuur. En niet te vergeten, de allerbeste vakantie tips! Dus als je de taal op een leuke manier wilt leren, zou ik deze dame zeer aanbevelen.

Monique Spapens

 

We gingen al 20 jaar naar Italie voordat ik eindelijk eens de stap zette om italiaans te gaan studeren. Het is erg leuk bij Tibas-co deze taal te leren, Raffaela speelt goed in op je kunnen en ze stimuleert en motiveert je enorm. Het is altijd gezellig en veel variatie in leren, serieus, met muziek en spelenderwijs. En....ik heb ook nog leuke en lieve andere cursisten leren kennen.

Adriana Rossi

 

Italiaans leren bij Raffaela is een geweldige ervaring. Raffaela is een vrolijk en creatief persoon waardoor haar lessen altijd veel variatie bieden. Dit maakt het voor mij heel leuk om deze taal te leren. Zij is echt een aanrader voor Italië liefhebbers, welke ook deze mooie taal onder de knie willen krijgen.

Miriam Moostel

 

De lessen van Raffaela zijn zeer leerzaam en informatief en bovendien erg afwisselend. We leren buiten grammatica en idioom ook over diverse andere zaken zoals als cultuur, recepten, toeristische informatie, liedjes etc. Bovendien is het ook erg gezellig. Echt een aanrader dus.

Rianne Huijsman

 

De lessen van Raffaela zijn heel interactief. Zij legt erg de nadruk op het samen praten en let dan goed op de juiste uitspraak! De lessen zijn zo afwisselend en gezellig, dat Raffaela af en toe streng moet zijn, omdat het anders té gezellig wordt!

Wesley van Laarhoven

 

Ga jij ook vaak op vakantie naar Italie en ben je het zat om met handen en voeten te spreken? Altijd al Italiaans willen spreken of gewoon zin in een nieuwe uitdaging? Neem dan eens een kijkje op de FB pagina van Italiaans leren bij Tibas-co!

Ine Immers

 

Raffaela geeft vol enthousiasme Italiaanse les; ze is gedreven in haar manier van lesgeven. Ik leer ontzettend veel van haar en ga met plezier naar haar lessen.

Frans Toledo

Een uur les bij Raffaela is altijd leerzaam en leuk; lekker afwisselend en veel Italiaans praten!

bottom of page