top of page

POSSO PRESENTARMI

Ik leer elke dag van jouw passie en je dromen en samen maken we ze waar!

Posso presentarmi?

RAFFAELA tibasco

Waar ligt jouw passie? 

Kan ik met mijn passie jouw passie waarmaken?


Toen ik als Venetiaanse naar Nederland kwam, heb ik ervaring als docente Italiaans opgedaan bij verschillende taleninstituten -waaronder Regina Coeli in Vught-. Drie jaar later begon ik een taleninstituut  waar je alleen maar Italiaans en alles over de Italiaanse cultuur kunt leren: Taleninstituut Tibas-co.

In 2000 kwam ik in aanraking met de wereld van de klassieke muziek: ik werd gevraagd om Italiaanse les bij het Conservatorium in Tilburg te geven, alwaar ik geconfronteerd werd met een nieuwe uitdaging.

Ik heb mijn hele leven geprobeerd om mensen te inspireren door hen het gevoel te geven  dat  hun wens  om Italiaans te spreken of te zingen, geen eeuwige droom zou blijven. Veel van mijn klanten hebben een huis gekocht en zijn naar Italië geëmigreerd: ze genieten nog elke dag van hun definitieve beslissing. Anderen zijn met een bedrijf begonnen en hebben alle tegenslagen (het is niet altijd leuk met  de Italiaanse bureaucratie!) doorstaan, het kan een B&B of een tandartspraktijk of een makelaardij zijn. Sommigen hebben zelfs hun biologische vader/moeder terug kunnen vinden. Velen van hen hebben de taal voor de vakantie willen leren om meer van de sociale contacten met Italianen te mogen genieten. Anderen hebben de uitspraak verbeterd om beter te kunnen zingen. Ik ben elke uitdaging aangegaan en dat doe ik nog elke dag!


 

bottom of page