top of page

ITALIAANSE WIJNEN

Dit was een fles wijn van mijn opa en oma toen ze in Venetië een restaurant runden: anno 1958.

In de laatste jaren zijn de Italiaanse wijnen steeds populairder geworden, waarom?

Er zijn zo veel soorten wijnen dat het onmogelijk is om er geen een lekker te vinden: vino bianco o rosso o rosé? Als je kijkt naar de site van Vinitaly, krijg je hoofdpijn zonder te drinken! Zeker zijn de grond, het klimaat, het water, het bewerken van de wijnranken voor het resultaat bepalend, maar ook de combinatie met de Italiaanse gerechten: het gaat om de harmonie tussen de elementen en niet de hoeveelheid. De kwaliteit en het genot van een klein glas wijn staat op de eerste plaats voor een Italiaan.

Voor de geschiedenis en de keuze van een passende wijn bij een bepaald gerecht raad ik je de info aan van:

http://perlagesuite.com/project/scegliere-il-vino-e-fare-bella-figura/

http://www.exploringtastemagazine.com/heritage/151-breve-storia-del-vino

GRAPPA

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde alcoholische drank, die vervaardigd wordt uit distillatie van restanten van de druiven na de wijnbereiding.

WIJNPROEVERIJ

Een mooi verhaal van Giorgio Salvan over de combinatie van eten en wijn.

Hier met een typisch Italiaans product:
de soppressa

bottom of page